top
logo

Ügyfélszolgálat


Letölthető dokumentumok

építőanyag-tüzép-dokumentumok

építőanyag-tüzép-kémények


SZIGETELŐ ÉPÍTŐANYAGOK

POLISZTIROL: Az építőanyagok piaci kínálatában több, int 60 éve szerepelnek a műanyag, más néven polisztirol szigetelőanyagok. Eredendően ezeket az építőanyagokat helyettesítő céllal kezdték felhasználni, majd kiváló hőszigetelő képességüket felfedezve értékes építőanyagokká váltak. A polisztirol hablemezt hungarocellnek is nevezik. Viszonylag olcsó ára és jó tulajdonságai miatt ezek az építőanyagok egyre inkább elterjedtek és ma már az épületek szerkezeteiben hang- és hőszigetelő funkciókat töltenek be. A polisztirol szigetelőanyagoknak széles felhasználási területe alakult ki. Leggyakrabban tüzépünkről is épületek homlokzatának hőszigeteléséhez, vagy födémek és tetők hő- és hangszigeteléséhez viszik. Ezeket a szigetelőanyagokat az építőanyag piacon különböző színjelzésekkel hozzák forgalomba, amelyek utalnak a polisztirol szigetelőanyagok különböző kategóriájára. Az egy kék csíkkal ellátott polisztirol anyagok beltérben használatos tető és válaszfalazat szigetelő hungarocellek. Két kék csíkkal jelölik a koszorúkba és áthidalókba használatos szigetelőanyagokat, míg piros csíkkal a homlokzati hőszigetelőket. Sárga csíkkal a betonfödémekhez és aljzatbetonokhoz használható lépésálló polisztirolok vannak ellátva, fekete csíkkal pedig a tetők külső oldalán alkalmazhatóak vannak megjelölve. Polisztirol építőanyagok vásárlásakor mindig ellenőrizzük le a csomagolóanyagon feltüntetett színjelzést, hogy biztosan a megfelelő szigetelőanyagot építsük be.


KŐZETGYAPOT: ezek a szigetelőanyagok az építőanyag piacon világszerte kedveltek és használatosak könnyű kezelhetőségük és felhasználhatóságuk miatt. Könnyen szállíthatóak, természetes vagy újrahasznosítható anyagokból gyártják őket és nagyszerűen javítják az egyes épületek energiafelhasználási mutatóit, mely által nagyobb perspektívában környezetkímélő szerepük is jelentős. Mivel ezek az építőanyagok nem öregszenek el, hosszú távon biztonságosan megoldható velük a házak és lakások szigetelése. Tüzépünkön is a kedvelt szigetelőanyagok közé tartoznak, mivel amellett, hogy kitűnő hang- és hőszigetelők, tűzvédelmi szempontból is biztonságosak, A1-es besorolásuknak köszönhetően. Fizikai tulajdonságaikat hosszú távon megőrzik, ár-érték arányuk igen kedvező az építőanyagok közül. A leggyakrabban a λ = 0044 W/mK képességű alap kőzetgyapot szigetelés kerül felhasználásra. Ennek több gyártó terméke is megfelel az építőanyag piacon. Általános tájékozódás végett nem árt tudni, hogy minél kisebb a hőátvezetési tényező, a kőzetgyapotnak annál jobb a hőszigetelő képessége. A fent említett építőanyagot fém- és faszerkezetes házakhoz, álmennyezetekhez, mennyezetekhez viszik, hang- és hőszigetelés biztosítására. Hogy megakadályozzuk a páralecsapódást, tüzépünkön kapható párafékező fóliát kell beépíteni a belső terek felőli oldalra, amely meggátolja, hogy a pára bejusson a szigetelőanyagba és lecsapódjon. Magát a vázszerkezetet deszkaburkolattal borítják, melynek belső oldalára gipszkarton szárazfalazat kerül, a külső oldalra pedig a fém- vagy a faburkolat. Könnyűszerkezetes házak hang- és hőszigeteléséhez tüzépünk kínálatából a csúcsminőségű kőzetgyapot építőanyagokat ajánljuk magas szigetelési értékei miatt, valamint azért, mert ez az építőanyag nem vesz fel vizet és tűzgátló paraméterekkel rendelkezik. A táblás kőzetgyapot szigeteléseket elsősorban beltérben alkalmazzák, leginkább válaszfalak hang- és hőszigeteléséhez. Gipszkarton falazatok közbenső szigeteléséhez, a tartóprofilok közé könnyen beilleszthető a 625 mm-es vastagságú kőzetgyapot szigetelés. Ha különböző fűtöttségű területek elválasztó falaira kerül a szigetelőanyag, célszerű a melegebb oldali részre párazáró réteget beépíteni, hogy a kőzetgyapotba ne juthasson pára. Belülről burkolhatóak ezek a falak lambériával, gipszkartonnal, vagy egyéb építőanyagokkal, melyek tüzépünk kínálatában szintén megtalálhatóak
ÜVEGGYAPOT: Az üveggyapot szigetelések kétféle kiszerelésben kaphatóak a tüzépen, tekercsben vagy táblákban. Tüzépünkön a tekercses építőanyagok közül válogathatnak vásárlóink. Ezeknek az építőanyagoknak a gyártása során az üveget 1400 °C-ra hevítik fel, majd ezt a folyós üveget beleeresztik egy úgynevezett szálazó abroncsba. Ez olyan nagy fordulatszámon forog, hogy a pici kis résein keresztül kipréselődik a megolvadt üveg és hosszú-hosszú, rugalmas szálakká alakul. ezeket a szálakat speciális anyaggal vonják be, aminek köszönhetően puhák és rugalmasak lesznek. Végül egy csőkemencébe kerül az anyag, ahol kialakítják a szigetelőanyag végső tartását és formáját. Ezeknek az építőanyagoknak népszerűségét szerte a világon könnyű felhasználhatóságuk és kezelhetőségük adja. A táblás üveggyapot szigeteléseket főként beltérben való felhasználásra, válaszfalak hang- és hőszigeteléséhez fejlesztették ki. Akárcsak a kőzetgyapot szigetelések esetében, itt is érdemes a párazáró réteg alkalmazása, ha eltérő fűtöttségű helyiségek közti válaszfalra kerül a szigetelőanyag.


BITUMENES SZIGETELŐ LEMEZEK: Építőanyag kínálatunkban a bitumenes szigetelő lemezek a modern és stabil vízszigetelési megoldások alapanyagai. A gyártók arra törekszenek, hogy ezek a szigetelőlemezek a lehető legszélesebb körben felhasználhatóak és alkalmazhatóak legyenek, ezért speciális műanyagokat adnak az alapbitumen lemezhez, melyek által annak variáns és jobb tulajdonságai lesznek. Az így megváltoztatott, kiegészített bitumenes lemezeket nevezzük modifikált bitumenlemezeknek. Ezeknek az építőanyagoknak van egy általános rétegrendje is. Ajánlott ezeket a szigetelőanyagokat a tüzépen kapható bitumenes alapozóval ellátott, sima és száraz felületekre fektetni. A lerakásuk során az alsó felületüket olvadásig kell melegíteni egy lánghegesztő szerszámmal, majd ezzel az olvadt résszel fog tapadni a lemez az alaphoz. A stabil összedolgozást biztosítandó, kell kb. 10 mm-es kifolyást ráhagyni az átfedéseknél. Ez a kifolyási rész később palaőrleménnyel elfedhető. A varratfedéseknek 100 mm-nek, a hosszanti átfedéseknek 150 mm szélesnek kell lennie. Ha a szigetelőlemezeket több rétegben fektetjük le, akkor az alsó réteghez képest eltolt átfedéssel és teljes felületű hegesztéssel tegyük le őket, és az átfedések lapolása nem lehet ellentétes a lejtéssel.


HERATEKTA KOSZORÚ SZIGETELŐK:
Ezek olyan építőanyagok, amelyek cementtel kötött, három rétegnyi fagyapot építőlapból állnak (polisztirol hab hőszigetelő maggal, kétoldali cementkötésű Heraklith fagyapot fedőréteggel) és egy rétegben Heraklith fagyapot talppal vannak ellátva. Használják őket födémek lezárásakor, hőhidak kizárására bent maradó zsaluzatként, valamint monolit vasbeton koszorúk építésekor. A sarokelemek sarok kiképzéssel rendelkeznek, a koszorúelemek és U-zsaluk kiegészítő elemei. Ennek az építőanyag rendszernek előnye, hogy nem kell megtámasztó zsalut építeni, elemei könnyen és gyorsan elhelyezhetőek, tehát csökken a kivitelezés és a munka hosszának ideje, valamint akár egy kézifűrésszel is könnyel darabolhatóak. Mindebből fakadóan alkalmasak tört vonalú alaprajzú építmények kivitelezésére is. A beton felületekhez nagyon jól tapad ennek az építőanyagnak a fagyapot felülete, amely egyben kellő mechanikai védettséget ad a szigetelésnek. Vakolhatóak gyári és hagyományos habarccsal is, és a rendszer elemei teljességben kompatibilisek egymással. A tüzépünk kínálatában is szereplő Heratekta koszorúelemek beépítése az elemek kiosztásával kezdődik. Ezután kell méretre szabni őket, majd elhelyezni a tapadást segítő műanyag rögzítő egységeket, három darabot folyóméterenként. A következő lépésben felragasztják a falra a koszorúelemeket, vagy szegelik azokat, ilyenkor 6 szeget kell folyóméterenként beütni. Amikor már megszilárdult a a ragasztó, elhelyezik a koszorú vasalását, végül betonozzák a födémet és a koszorút.

 

bottom

2012 © Csere Ép-ker | design:honla-keresooptimalizalas.hu.