top
logo

Ügyfélszolgálat


Letölthető dokumentumok

építőanyag-tüzép-dokumentumok

építőanyag-tüzép-kémények


A TÉGLA, MINT ÉPÍTŐANYAG

POROTHERM téglák: A Porotherm téglák széles választékát kínáljuk tüzépünkön. Ezekkel az építőanyagokkal szabványoknak megfelelő, jó energia gazdálkodású házakat lehet építeni. Használatuk költséghatékony és rendkívül egyszerű kivitelezést tesz lehetővé. A Poroherm tégla felhasználásával egészséges és kiemelkedő hőszigetelésű épületeket lehet építeni, hosszú élettartamuk miatt pedig jó beruházást jelentenek.  Mivel ezek az építőanyagok égetett agyagból készülnek, felhasználásukkal egészséges és kellemes lakókörnyezetet lehet kialakítani.
A tüzépünkön kapható kisméretű és tömör szerkezetű Porotherm téglákkal főként pilléreket, teherhordó vagy térelválasztó falazatokat lehet megépíteni. Ezeknek az építőanyagoknak a használatával könnyen készíthető esztétikus és változatos falazat.
A tüzépünk árukínálatában szereplő Porotherm HS kávatégla és az ezzel kompatibilis rendszerelem lehetővé teszi a nyílászárók hőhídmentes beépítését, eleget téve ezzel a legfrissebb épületenergetikai szabványoknak is. Ezek az építőanyagok azért képesek a hagyományos tégláknál jobb hőszigetelést biztosítani, mert üregszerkezetük kialakítása során úgy tervezték őket, hogy a hőnek ott 80%-al több utat kelljen megtennie. Legnépszerűbbek a felhasználói körökben a nagyméretű kávatéglák, mivel ezek segítségével nagyon gyorsan és egyszerűen lehetséges beépíteni a nyílászárókat. Ha Porotherm építőanyagokat használunk, a hagyományos falazóhabarcs használatával is jó hőszigetelő képességű lakótereket tudunk építeni.
A Porotherm család következő tagja, a nútféderes válaszfal elem, kedvező ára miatt népszerű tüzépünk látogatói között. Nútféderes kialakításának köszönhetően nem szükséges függőleges kötőanyagot használni az építkezés során és ezáltal kevesebb habarcs fogy, valamint csökken a munkaidő is. Mindez az építőanyag kínálatban ezt a típust kiemelkedően költséghatékonnyá teszi.
Az N+F-es, égetett agyagból készült Porotherm téglák amellett, hogy természetes anyaguknak köszönhetően egészséges életteret teremtenek, jó hőszigetelő képességgel is rendelkeznek. A meleg nyári napokon hűtik a lakóteret, míg télen képesek megőrizni a meleget. Tüzépünk ezen téglái ideális építőanyagok családi házakhoz, vagy társasházak válaszfalazataihoz.
További jó minőségű építőanyag a Porotherm Profi 25 HG típusú tégla, amely képes kialakítani a lakóterek között optimális akusztikai viszonyokat már 25 cm-es vastagságával is. Mellette szól az is, hogy kibetonozható a födémmel együtt és felületének simasága könnyű és egyenletes vakolást tesz lehetővé. Ez az építőanyag jó hangszigetelő képessége miatt társasházak és lakások köztes falazatinak kialakítására javasolt. Szebb téglafalazat alakítható ki a Porotherm HG Profi téglákkal, amelyeknek tökéletes csiszoltsága lehetővé teszi, hogy a fugaköz 1mm-re redukálódjon a szokásos 1,2 cm-ről. Ehhez az építőanyaghoz tüzépünkön kapható speciális, vékony falazóhabarcsot javasolt használni, mellyel a falazat egységesebb, jobb hőszigetelésű és szebb lesz.
A Porotherm K téglákat teherhordó falazatok építéséhet fejlesztették ki. Ennek az építőanyagnak speciális üregszerkezet van, melyben a hőnek 98%-al több utat kell bejárnia, ezáltal annyira kimagasló a hőszigetelési értéke, hogy ha egy rétegben használjuk fel és nem szigeteljük a homlokzatot, akkor is 44-62%-al jobban szigetel, mint az épületenergetikai leírások normái. Tüzépünk építőanyagai közül ezeket a téglákat „okos téglafalazatok” építésére alkalmas tégláknak hívjuk. Mivel a téglafal szellőzését nem gátolja a hőszigetelés, jobb szellőzés biztosítható és egészségesebb otthon teremthető. Ezekhez a téglafalazatokhoz is használható a hagyományos habarcs az építkezés során.
A fentebb leírtak vonatkoznak a Porotherm 44 T Profi téglákra is,melyek külső, teherhordó falazatok alkotására vannak kifejlesztve. Csiszolásuknak köszönhetően speciális falazóhabarcs használatával 1mm-es fugaközök alakíthatóak ki, valamint pontosabb munkát tesz lehetővé.
Összefoglalva a Porotherm építőanyagok előnyeit, hosszútávú élettartamuk, jó hőszigetelő képességük és természetes alapanyagaik minőségi építőanyaggá teszik a piacon. Jó ár-érték arányuk az építkezést költséghatékonnyá és gyorssá teszi, valamint jó befektetést jelentenek az építési beruházások során.


LEIER téglák:
tüzépünk kínálatában szereplő LEIER tégláink előnyei közé tartozik, hogy természetes alapanyagokból készültek, nem éghetőek, tehát tűzvédelmi tekintetben biztonságosak. Emellett jó hangszigetelő képességüknek köszönhetően csendes, nyugodt lakóteret építhetünk belőlük. Gyártástechnológiájuknak köszönhetően jó hőháztartással és légnedvesség szabályozással rendelkeznek, ezáltal elkerülhető használatukkal a penészedés. Stabil szerkezetük miatt ellenállnak ezek az építőanyagok a fizikai és kémiai hatásoknak és hosszú élettartammal rendelkeznek.


YTONG téglák: ezek az építőanyagok kiválóan felhasználhatóak térszín feletti homlokzati és belső teherhordó falak, és vázkitöltő falak építéséhez lakóépületekben, közösségi terekben, és ipari épületekben. Tüzépünk kínálatában szereplő Ytong A+ építőanyagok kimagaslanak  hőszigetelési képességeikkel, mely által kiválóan alkalmasak passzívházak falazatihoz. Az Ytong téglák előnye a tartós építési- és lakóminőség, a veszélytelen és könnyen kivitelezhető megmunkálhatóság, a jó hőszigetelő képesség, mely által a fűtési energia megtakarítható a későbbiekben és a csekély önsúly. Mindemellett fontos kiemelni, hogy ezeknek az építőanyagoknak a gyártása során energiatakarékosságra törekszenek és viszonylag kevés káros anyag kibocsátással jár előállításuk, valamint egyszerűen újrahasznosíthatóak. A nútféderes Ytong téglák közé tartoznak a nútféderes és a megfogóhornyos elemek is, melyek a gyors és könnyű építhetőséget hivatottak szolgálni.


Miért ajánljuk tüzépünk árukínálatából a természetes alapanyagú téglákat?


Szeretjük a téglát, mert  örök értéket képvisel az építészetben. Mint az egyik legrégebbi múltra visszatekintő építőanyagunk, szinte a civilizáció kezdetétől fogva jelen van az építészetben. Rengeteg olyan előnnyel és tulajdonsággal bír, mely soha nem megy ki a divatból. Ahogy a valóban jó dolgok általában, a tégla is időtálló. Sok-sok generáció óta használja az emberiség ezt az építőanyagot, hogy otthont teremtsen belőle családjainak, szeretteinek, munkaterületet alakítson ki belőle, ahol dolgozhat, vagy védelmet adó falak közé menekülhessen a természeti erők és az ellenség elől. Hiába leszünk egyre modernebbek, mai napig mindnyájunk életében az egyik legnagyobb kihívást az jelenti,mikor saját otthont kell létrehoznunk. Sorra járjuk a tüzépeket, mérlegelünk, számolgatunk, tervezünk és újratervezünk... Mikor elkezdjük házunkat,lakásunkat megtervezni, felmerül a kérdés,milyen építőanyagból hozzuk létre annak falazatait? Kulcsfontosságú és a későbbiekre nézve meghatározó ez a kérdés,mert a falazat építőanyaga nagyban befolyásolja az egész épület lakóatmoszféráját és energetikai jellemzőit. Az építőanyag meghatározza a ház minőségét és tulajdonságait, valamint hozzájárul annak élettartamához és értékállóságához. Egy jó minőségű téglából épült ház vagy lakás akár több száz éven át is otthont ad családtagjainknak, unokáinknak, szeretteinknek. A jó minőségű építőanyag segítségünkre lehet ezáltal a biztos egzisztencia megteremtésében. Egy téglafalat karbantartani nem túlságosan költséges a többi falazathoz képest (pl.fa) és az idő előrehaladtával nem változik szerkezete, ha biztos alapokra építjük fel. A tégla olyan építőanyag, amely alakját és szerkezetét hosszú távon stabilan megtartja és ellenáll a külső és belső környezeti tényezők káros hatásainak.
Ha egy falat jó minőségű építőanyagból húzunk fel és megfelelő szakmaisággal dolgozik a kőműves,akkor annak légzáró szerkezete nem változik meg később sem és nem kell külön légzáró fóliára beruházni. A páralecsapódás kockázatát csökkenti az egységes, légzáró fal, ezáltal kevésbé hajlamos penészedésre és jobb a hőszigetelőképessége is. Mindezeknek köszönhetően jó befektetés természetes alapanyagú téglából építkezni, mert az épület fűtési költségei kisebbek, valamint ez az építőanyag mikropórusos szerkezete miatt optimálisan képes az épület levegőjének nedvességtartalmát szabályozni. Mivel napjainkban egyre csak nőnek az energiaárak, az épületek hőszigetelési képessége már meghatározza az épület ingatlanpiaci értékét is. Senki sem szándékozik tízezreket kiadni feleslegesen a fűtésre télen, vagy a klíma berendezés üzemeltetésére nyáron. A tüzépünkön kapható természetes alapanyagú téglák olyan építőanyagok, amelyeknek szerkezete mikropórusos és kapilláris rendszerük miatt jó hőszigetelők. A minőségi téglák jól szellőznek, a falak hamar ki tudnak száradni és elérik a megfelelő hőszigetelési határt. A téglafalú házak képesek arra, hogy nyáron kellemesen hűvös klímát biztosítsanak,télen pedig megtartsák a meleget, ezáltal optimalizálva az épület energiafelhasználását. Mivel léteznek már kiváló hangszigetelésű tégla építőanyagok is, melyek tüzépünk kínálatából sem hiányoznak, lehetővé vált,hogy a téglaházak csendes, nyugodt környezetű otthont jelentsenek. A téglákat kiégetik gyártás során, ezért nem gyúlékonyak, tűzvédelmi szempontból ellenállnak a lángoknak akár órákig is és biztonságos építőanyagok. Égésük során nem bocsátanak ki káros anyagokat, ezért gyártásukkal sem terheljük meg annyira a környezetet. Összetételük nem tartalmaz káros vegyi anyagokat. A téglagyárak az agyagbányák közelében épülnek, az alapanyag szállítása így kevésbé költséges és környezetkímélőbb.  Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően, a tégla olyan építőanyag, amely hosszú távon biztosítja a felelősen gondolkodó ember biztonságos, egészséges és esztétikus lakókörnyezetét, mely akár több generációt is kiszolgálhat. A tégla a négy elem: föld, víz, tűz és levegő egysége, mint természetes építőanyag, él,lélegzik és egészséges lakóteret ad.

 

bottom

2012 © Csere Ép-ker | design:honla-keresooptimalizalas.hu.